Lehetnénk levelezőtársak?... És később barátok?
 
Re-Start

Re-Start

Szóval, újra kezdés.

Már ha van valakinek kedve hozzá. Leveleznék, ha akad kivel.

Ez vagyok én:

név: abaratkereso

kor: 40 felett, de egy kamasz lelkével

csillagjegy: Bak (az összes jó és rossz tulajdonságával)

érdeklődési kör: olvasok, nézek, néha írok

amit szeretek nézni: sci-fi, fantasy, rajzfilmek, animációk, régi akciófilmek, stb.(nem vagyok sorozatevő, de elolvasom a kritikákat), yaoi, BL, tudományos filmek

ami jellemző rám: szeretek beszélgetni szóban és írásban egyaránt

ami nem tartozik az érdeklődési körbe: a horror meg semmi, ahol másokat bántanak (semmilyen shamingnek nem vagyok a híve)

zene: csak jazzt ne és hörgős metált (nálam belefér a Hattyúk Tava meg a k-pop, de azért igyekszem képben lenni azzal, mit játszanak a rádiók és a zenei csatornák)

sport: semmi, csak nagy sétákat szeretek tenni, ha van hozzá kedvem

tanulás: kézügyességem nincs, de nyelveket szeretek tanulni (még nem tudom, mit, de az új évben lehet, hogy keresek egy tanfolyamot)

család: nincs (és március óta árvának tartom magam)

amit szeretek: a macskák

amitől írtózom: a kígyó (és a csúszómászók) és a nagytestű pókok

szeretem még: a nosztalgiát (aki a 80-as, 90-es években volt gyerek, az sejtheti, mire gondolok :-))

Aki esetleg egydül érzi magát, és lenne kedve: e-mail cím: lellihir@citromail.hu (az e-mail cím megszűnt…úgy is felesleges volt)

7 Comments

  1. Zsu

    Szia abaratkereso! 🙂
    Épp feldobtam a számomra aktuális kérdést Google barátomnak, amikor is valami csoda/bökkenő/hiba/ szóval passz mi okból kifolyólag nem a megszokott találatokat dobálta elém. 🙂
    Bele olvasgattam random a blogodba,..
    Gondoltam gratulálok, az ötlet jó, sőt, igazából remek. 40-en túliak , 20-on épphogy átesettek, barátokat, lelki társakat keresgélnek. Az más kérdés, hogy bár rengetek platform van, valamiért nem találnak egymásra ezek az emberkék, vagy rosszul hirdetve magukat, 1-2 levélváltás, kezdeti öröm után ellaposodnak a beszélgetések.
    Te hogy tapasztalod?

    1. Szia Zsu!

      Nekem az a gondom, hogy a sok platform nem szül barátságokat. A közösségi hálók használatával a posztolók csak like-okat akarnak gyűjteni, azokkal meg pénzt a számlájukra, mély barátságok nem hiszem, hogy születhetnek a használatukkal. Aztán lehet, hogy ez sem igaz, és várom, hogy valaki meghazudtoljon.
      Amit igazán rossznak találok az az, hogy a mostani embereknek (legyen az fiatal, középkorú vagy öreg) sem ideje, sem kedve nincs kapcsolatápolásra. Titokban mindenki vágyik arra, hogy legyen neki valaki, akire bármiben számíthat, egy idegen, akivel meg lehet beszélni olyan dolgokat, amiket a családdal nem, de ha akad valaki, aki beszélgetni, kávézni, kirándulni hívja, egyből a család mögé bújik, hogy ne kelljen mennie. Ez tapasztalat, és nem szeretnék általánosítani.
      Az is szomorú, hogy a levélírás teljesen kiment a divatból, az emberek fáradtságnak érzik már azt is, ha csak egy két soros sms-t meg kell írniuk, elszoktunk az írott kommunikációtól. Ami nincs tíz sorba belesűrítve, mint egy bulvárhír, már elkerüljük, nem olvassuk el. Egy heti güriben megfáradt diáktól, családanyától-apától nem várható el, hogy hosszú leveleket körmöljön valakinek, akit csak annak a leveleiből ismer.
      De már a blogírás is egyfajta levél, ezért volt annyira népszerű a ’90-es, 2000-es évek elején, csak sajnos a digitális világ rettenetesen gyorsan változik. A platformok arról szólnak, hogy mutass: magadból, a családodból, a vagyonodból, stb. minél többet.
      De néhányunk nem akar ennyire kitárulkozni, kevésbé szereti használni a social mediát, zárkózottabb, és társaságra vágyik. Hát én őket keresem.
      Köszönöm, hogy hozzászóltál! 🙂

      1. Zsu

        A világ felgyorsult… 😕
        Jómagam is jobban szeretek hosszasan, kitérve a kapott levél kérdéseire, témáira reagálni, amit csak úgy tehetek meg, ha időt szánok rá./ Aki barátra, levelező társra vágyik, ne csak várjon… tegyen érte./
        Akár levelezel, akár barátkozol, arra időt kell szánni, és ez az, amit igen is be kell vállalni, hiszen instant nem kapsz barátokat, nem kapod készen. A megismerésre nem elég a gyors messenger (vagy más üzenetküldő). Pár szavas üzenetek, és elhal az egész, mert nincs mély tartalma.

        Köszönöm a válaszod!

  2. Ez vagyok én:

    név: anonymus
    kor: 40 felett, de egy kamasz lelkével
    csillagjegy: Rák, ascendens: Mérleg
    érdeklődési kör: olvasás, netezés, futás (bár inkább kocogásnak nevezném, minek rohanni), filozófálás Micimackó szinten, keresztény vallás
    amit szeretek nézni: thriller, érdekes dokumentumfilm, interjú, „összeesküvés elméletes” témák (megnyugtat), megnézek más műfajt is azért
    ami jellemző rám: magány, rendszer idegenség érzet a világban
    ami nem tartozik az érdeklődési körbe: komolyzene, csillagászat, gasztronómia, bölcsész tárgyak
    zene: pop, rock, pl. Janis Joplin, Padödő, Annie Lennox, stb.
    sport: nem tudok mozgás nélkül élni, kocogni szoktam, sétálni is szeretek, illetve szükséglet
    tanulás: jó vagyok benne, reál tárgyak és nyelvek amire fogékony vagyok
    család: nincs saját, egy idős szülő és egy idősebb nővér, akivel nem jövök ki jól
    amit szeretek: filozófálás, szemlélődés, mozgás, vallás, új gondoltok, információk, angol nyelv, paradicsom, tejeskávé
    amitől írtózom: szerelem nélkül kapcsolatra lépni csak mert a társadalom elvárja, becstelen dolgokba belekényszerítve lenni, ha őszintétlen vagyok, diszharmónia
    szeretem még: ruhák, amikben jól érzem magam (kevés van), kihagytam a kutyát!!! mint állatot, sajnos nincs saját
    Aki esetleg egyedül érzi magát, és lenne kedve: e-mail cím: nem írom ide
    +Mitől lennék boldog: ha lenne egy kutyám (és egy kertem), mert csak kertben tartanék kutyát. Ha valami értelmes dolgot cselekedhetnék, lenne egy igazi jó barátom. De simán egy kutyával is már boldog lennék. Sajnos belátható időn belül nem látok kutyára esélyt.
    +ha van kedved levelezni, szívesen (egy próbát megér)

    1. Szia!
      Üdvözöllek a blogon. Szerintem van bennünk közös, bár én inkább humán beállítottságú vagyok és macskás, de ettől még talán jó ember. 🙂
      Szívesen megismernélek jobban, ugyanakkor megkérdezném, hogy esetleg a kommentedet kitehetném-e külön posztba, mint az első igazi barát keresőét?

  3. Szia, már azt hittem biztos kimoderáltál, mert nem tetszett amiket írtam. Kiteheted külön posztba. Ha van kedved levelezni, az e-mailemre megírhatod a te e-mail címedet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük