Lehetnénk levelezőtársak?... És később barátok?
 
Inspiráció

Inspiráció

Tegnap az egyik zenei csatornán egy 30 Seconds To Mars klippet néztem, és eszembe jutott, hogy Jared Leto számomra mindig is színész volt. Alig tudtam valamit róla. Aztán a testvéremen keresztül megismertem két olyan embert, akik felhívták a figyelmemet arra, hogy azonkívül, milyen jó színész, zenél is. Először még nem is rántott be annyira a 30 Seconds zenéje, nekem túl ordítós volt, aztán valahogy felfedeztem, hogy tényleg jó, és végül a dalaik ihlettek meg arra, hogy fanfictiont írjak Jareddel, de ez egy másik téma.

Van, amikor egy hobbi, egy érdeklődési kör által szerzünk barátokat, és van, amikor a barátok által lelünk rá hobbikra vagy érdeklődési körökre. Számomra a barátság egyik fő eleme a motiváció. Egymás által leszünk többek, jobbak, világlátottabbak, megértőbbek, érettebbek.

Minden barátság – a voltak, a vannak és a majd lesznek – hozzá tesz a személyiségünkhöz és formál bennünket. De fontos a nyitottság és a figyelni tudás képessége. Nem kötelező elfogadni vagy befogadni mindent, amit a másik szeret, de tudni kell arról, hogy ezek a dolgok is vele járnak, bele kell férniük a barátságba.

Ha van valami, ami igazán jó egy kialakult vagy kialakulóban lévő barátságban az az, ha tudunk egymásnak olyat mondani, ami a másikat is megihleti, inspirálja, felkelti az érdeklődését. Egymás ösztönzése az új, a más megismerésére a barátság esszenciája.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük